dissabte, 28 d’octubre del 2023

09.- El paradigme voluntariat social versus professionalisme voluntari sense cobrar.-

 Saber viure, l'iquigai i els paradigmes voluntaris.-

L'Ikigai contempla quatre aspectes per a ser feliç: fer el que t'agrada o més estimes, fer el que saps, fer el que altres necessiten i allò que fas et puguin pagar.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Ikigai

El voluntariat feliç és a la fi tres aspectes : fer el que t'agrada, el que saps o pots aprendre a fer i allò que els altres necessiten, sense cobrar.

El voluntariat social és una actitud, no és sols fer, és saber tenir, saber estar i saber ser.

Hi ha una tendència de professionalisme voluntari sense cobrar o feines voluntàries qualificades o tècniques en juntes directives d'associacions com de dones, joves, jubilats, societats recreatives o ateneus. Però ens falta la consciència de voluntariat social que és fer el mateix però amb un valor afegit, de disponibilitat, d'equitat i d'inclusibilitat.

És una opinió general no profunda, però podem afirmar que hi ha un paradigma de voluntariat social i solidari en la forma, el transfon i el sentit comú i un altra d'especialització qualificada de fer el que fem perquè ens agrada, ho sabem o aprenem a fer i altres ho necessiten com és el voluntariat cultural, artístic, etc. però sense el sentit de solidaritat i sense tenir consciència clara de les aplicacions del Disseny Universal dels Aprenentatges en els compromisos participatius en el camp en qüestió.






El meu compromís en el voluntariat turístic primer com a persona qualificada informant del parc de la serra de Montsant i de l'EIN de la Serra de Llaberia, segon com a persona voluntària a la ciutat de Tarragona que vaig iniciar en el 1995 a favor de la Tarragona patrimonial Tarraco, informar, orientar i assessorar a persones que cerquen indrets a la ciutat, en el 2020 vaig fer un curs de mentoria per a refugiats per acollir i acompanyar ara a persones ucraineses. 
Sensibilitzar per al voluntariat turístic sostenible m'ha fet donar compte que molts no ho entenen. El món turístic també pot desenvolupar voluntariat social a favor del patrimoni natural, cultural, arqueològic... en el 1995 una part de la tasca de l'oficina de voluntariat de promoció cultural tenia sentit turístic i va servir per a tenir interès per a la creaciód el museu municipal de Cabacés, inspirat en el museu personal Eco del Greco del professor Sr. Montagud.

El món necessita més voluntariat social ferm, sostenible, autèntic i coherent.

ALERTA



08.- Reunió de coordinació 27-10-23 i participació de la jornada de la FCEIP sobre prevenció del suïcidi.-

Participació de la jornada de la FCEIP sobre prevenció del suïcidi del dia 26 

https://agendaanims.blogspot.com/2023/10/212-participem-en-una-jornada-sobre-la.html




i reunió de coordinació territorial de Tarragona 27-10-23.- 





Estem fent difusió del TAST SOCIAL

dimarts, 24 d’octubre del 2023

07.- Participem en l'autodiagnòstic de la Igualtat i en les jornades de salut de la FCVS a Tarragona.-

 


A.- Participem en l'Autodiagnòstic de la Igualtat de la Plataforma del Voluntariado de España i en la coordinació de la FCVS per tres motius:

- Un, millorar l'oferta de CERADAI i de la Causa Cooppel per la Pau 2030

https://igualdad.plataformavoluntariado.org/wp-content/uploads/2023/10/ceradai-autodiagnostico-1-23-10-2023.pdf

Dos, animar a les entitats de la FCVS i altres associacions a considerar criteris i millores: Consell Ètic de Drets Humans i de la Natura del Priorat i de la ciutat de Tarragona, del programa de ràdio Priorem Priorat, d'atenció a les víctimes (AV), de la Federació veínal de Tarragona Segle XXI, de l'Ateneu de Tarragona, del programa Cooppel educatiu ( DIM EDU Global, Entorn educatiu de la ciutat de Tarragona i institut Antoni de Martí i Franquès, projecte APLICA de la SCP-IEC, etc.

Tres, seguir en la investigació de l'Autodiagnòstic de la Identitat, Pertinença i Participació (Cooppel AIPS) segons l'entorn, les accions, les creences i les capacitats (DILTS, R.) de les persones.


B.- Participem en les jornades de salut 2023 de la FCVS.- 

https://agendaanims.blogspot.com/2023/10/210-participem-en-les-jornades-de-la.html

dissabte, 7 d’octubre del 2023

16.- Està en la FCVS em motiva a fer més voluntariat social

  Des de el passat dia 3 de juny de 2023 que vaig ser elegit, ara més d'un any, m'ha motivat conèixer més el voluntariat social, les...